Нова демокрация изгони Петрос Дукас, кмет на Спарта и бивш

...
Нова демокрация изгони Петрос Дукас, кмет на Спарта и бивш
Коментари Харесай

Корупционен скандал разтърси гръцката Нова демокрация

Нова народна власт изгони Петрос Дукас, кмет на Спарта и някогашен заместник-министър на външните работи и финансите, заяви " Катимерини ". Вестникът разяснява, че рестриктивната мярка идва след думите на политика, че ръководещата партия е спечелила изборите през 2007 година, като е раздала пари на жертвите на смъртоносните горски пожари, които опустошиха региона на Илия по-рано през това лято.

" Последните изказвания на Петрос Дукас, като се изключи че са исторически погрешни, нямат нищо общо с правилата и полезностите на Новата народна власт ", се споделя в изказване на Нова народна власт. " В резултат на това той беше известен за съответното решение за уволняване от член на партията ".

Дукас беше заместник-министър на външните работи от 2007 до 2009 година и заместник-министър на финансите от 2004 до 2007 година На среща в Спарта на 2 февруари, с цел да се разиска заплащането на обезщетения на фермерите, изгубили реколтата заради скорошните слани, Дукас се похвали, че " по този начин спечелихме изборите през 2007 година ".

" Слязохме [там] с чанти и компенсирахме всички, които бяха... [пострадали от пожарите] ", се чува да споделя той във видеото от срещата, което беше излъчено във Фейсбук. " Ние безусловно обърнахме играта, когато изоставахме с 15% [в анкетите], щяхме да бъдем унищожени, отидохме там и с два хода обърнахме цялата игра ", продължава Дукас.

Изгонването му е обвързвано с оставката на министъра на развиването на селските региони и храните Спилиос Ливанос по-рано в понеделник. Във видеозаписа на забележките на Дукас Ливанос наподобява склонен с кмета. Дукас беше народен представител до 2009 година, когато не беше включен в бюлетината за Нова народна власт заради хипотетичната му роля в абсурда със замяната на земя от Ватопедския манастир.

Източник: News.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР