Нова дата ще бъде насрочена в понеделник за конкурса за

...
Нова дата ще бъде насрочена в понеделник за конкурса за
Коментари Харесай

Тръгва отначало конкурса за 13-те градски линии

Нова дата ще бъде планувана в понеделник за състезанието за 13-те автобусни линии, който беше спрян по тъжба на компания " Пълдин рент-а-кар ". Тя е записана в София, а работи в Бургас, където отдава коли чартърен.

Комисията за защита на конкуренцията отхвърли да образува произвеждане, преписката е прекъсната, а жалбата е оставена без почитание, сподели зам.-кметът Златин Велев.

Оказа се, че компанията няма лиценз за транспорт на пасажери, а надлежно и право да взе участие в наддаването за автобусни линии. В Комисия за защита на конкуренцията е импортирана още една тъжба от компания " Дрита ", само че тя не е желала прекъсване на процедурите.

Това значи, че можем да посочим дата за внасяне на предложения от претенденти, изясни Велев. Първоначалната дата беше 23 ноември, само че поради обжалване в общината не е постъпила нито една оферта.

От една година общината се пробва да избере транспортьор за линиите 1, 66, 7, 15, 29,37, 222, 6, 18, 99, 16, 44 и 116, само че състезанието се стопира от компании, които не правят транспорт на пасажери в Пловдив. В момента линиите се обслужват с краткотрайни контракти, тъй като срокът на старите изтече още през май.

Администрацията е сложила изискване за рейсове с мотор най-малко евро 6, оборудвани с климатици и платформи. /Марица.бг
тагове конкурс линия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР