Нова атака по най-известната платформа за електронни пощи изненада пловдивчани.Мнозина

...
Нова атака по най-известната платформа за електронни пощи изненада пловдивчани.Мнозина
Коментари Харесай

Нова хакерска измама с АБВ пощата

Нова офанзива по най-известната платформа за електронни пощи изненада пловдивчани.Мнозина са получили известие със следния текст:

" Вашият акаунт за поща в ABV е надхвърлил лимита си и би трябвало да бъде тестван и обновен. Ако не бъде доказан в границите на 48 часа, ще спрем профила ви. Моля, кликнете върху връзката по-долу, с цел да потвърдите акаунта си ". След текста има и деен линг. 

Съвсем предстоящо, става въпрос за машинация или по-точно казано - чиста проба фишинг, написа Марица. Щраквайки на линка, от съответния консуматор се изискват персонални данни. Споделянето им обаче е извънредно рисково. 

Прави усещане, че хакерите са на " ти " с настоящите проблеми. Все по-често срещано е потребителите да надвишават лимита си, защото не трият остарели известия, а и да им е належащо от ден на ден място. Измамата се е прицелила тъкмо в това и е хванала цаката на доверчивите. АБВ предлага алтернатива за увеличение на лимита и то не посредством стряскащи известия за закриване на профили. 

Първосигналната реакция на стотици консуматори е обаче да се притеснят за профила си и да създадат, каквото сякаш екипът по поддръжката желае от тях. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР