Нова арт инсталация за 100 000 лева ще замени проекта

...
Нова арт инсталация за 100 000 лева ще замени проекта
Коментари Харесай

Нова инсталация за 100 000 лева на мястото на мавзолея

Нова арт апаратура за 100 000 лв. ще размени плана " Един човек " на мястото на мавзолея в София. Тя се назовава " Между предишното, което е на път да се случи и бъдещето, което към този момент е било " и е с създател Красимир Терзиев.

Според комисията към Столичната община идейната идея на плана е издържана в духа на актуалното изкуство и носи мощно публично обръщение.

Самата апаратура ще съставлява обемни двустранно светещи букви, вписани в окръжност с външен диаметър 12 м, височина и дълбочина на буквата от 52 см. С тях ще бъде изписан текста " Между предишното, което е на път да се случи и бъдещето, което към този момент е било ". Посетителите ще могат да влизат в пространството на кръга. Корпусът на буквите ще е направен от стомана, а лицето - от негорим и нечуплив поликарбонат.

Вносители на предлагането са общинският консултант от ГЕРБ Малина Едрева и зам.-кметът по обучение и просвета Мирослав Боршош и те желаят СОС да гласоподава 100 000 лева финансиране на плана.

Досега на противоречивото място на мавзолея са издигани скандалната " Бронзова къща " на Пламен Деяноф, а преди година се появи и " Един човек " на доцент Венелин Шурелов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР