Нова акция на Специализираната прокуратура се проведе днес. Експертите нахлуха

...
Нова акция на Специализираната прокуратура се проведе днес. Експертите нахлуха
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Нова акция на Специализираната прокуратура се проведе днес! Баретите нахлуха в в офиси на заведения на семейството на Бирмата!

Нова акция на Специализираната прокуратура се организира през днешния ден.

Експертите нахлуха рано тази заран в офисите на компании, стопанисващи две заведения в столицата. Спецпрокуратурата се зае с претърсвания и изземвания. Направени са обиски на лица, разпитани са и очевидци.

Става дума за обектите „ Везувий “ и „ Сръбски ресторант Бест “. Целта на акцията е задържане на ръководителите на проведена незаконна група.

Според данните бандата се занимава се с нелегално произвеждане на цигари и пране на пари.

По последна информация ресторант "Везувий " се свързва с Лидия Станоева. Тя е майка на Георги Станоев – Бирмата. Сръбски ресторант "Бест " пък е благосъстоятелност на татко му Евлоги Станоев.

На 24.08.2018 година Окръжна прокуратура - Пловдив притегли като обвинени 23 лица за държане на акцизни артикули без бандерол. Лицата бяха открити в четири нелегално работещи заводи на територията на страната – в гр. Дупница, в гр. Горна Оряховица и в гр. Тутракан.

Общото количество на конфискуваните артикули без бандерол беше 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лв.. Заловени бяха още 190 000 кутии цигари от разнообразни марки на стойност 1 млн. и 500 хиляди лв., оповестиха от прокуратурата.

Иззети бяха всички машини и уреди от четирите заводи за произвеждане на крайния артикул – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, елементи, климатични системи, охладители и други

Хванати бяха още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за произвеждане на цигарите и готовата продукция, която е била открита в тях, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните артикули без бандерол и други материални доказателства.

Установено бе, че всяка една от фабриките за противозаконни цигари е произвеждала приблизително към 100 000 кутии дневно.

Към сегашния миг две от арестуваните лица са с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а четири лица са с мярка „ домакински арест “.

В хода на следствието на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири заводи на територията на страната се управляват от лица, които не са били измежду арестуваните в началото от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се реализира от проведена незаконна група.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР