Нова AI платформа, специално предназначена за медии, разработва онлайн гигантът

...
Нова AI платформа, специално предназначена за медии, разработва онлайн гигантът
Коментари Харесай

Google предлага на топ медии бот, който пише новини

Нова AI платформа, особено предопределена за медии, създава онлайн колосът Гугъл, като компанията към този момент се пробва да я предложи на ръководителите на някои от водещите издания в света - New York Times, Washington Post и издателя на WSJ News Corp. За това оповестиха самите NYT.

Официално Гугъл показват новия бот като автоматизиран помощник, който ще оказва помощ на репортерите по-бързо да оформят материали на база фактологията от обещано събитие. Самата концепция обаче е смущаваща както за публицистите, по този начин и за техните началници.

Контекст : И сега чат ботове като ChatGPT и Bard могат да трансфорат в къса позволява даден текст. Обикновено, обаче, качеството му не е прекомерно високо, тъй като платформите не са усъвършенствани особено за основаването на медийно наличие - с високи условия към фактологията и стила.

Търсене на този тип технология обаче има. Изкуственият разсъдък може да помогне за бързото генериране на голямо количество наличие при на процедура нулева цена за компанията.
 Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък
Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък

ChatGPT и компания са забавни и потребни, само че също така с тяхна помощ някои хора изкарват пари

Така доста медии като CNET и Buzzfeed започнаха да разгласяват материали, основани посредством AI. Други, като изданията на групата Axel Springer, NPR и Insider оповестиха, че ще стартират опити с технологията.

За Гугъл пробив на медийния пазар е от изключително значение след забавянето и незадоволителния старт на нейните ориентирани към потребителите AI приложения.
 Шеф на компания за изкуствен интелект: Това ще бъде най-големият балон на всички времена
Шеф на компания за изкуствен интелект: Това ще бъде най-големият балон на всички времена

Според него общият размер на нужните вложения в изкуствен интелект евентуално ще бъде $1 трилион

Детайли : Предложението на Гугъл все още носи името Genesis. Захранва се с информация и данни и генерира от тях журналистически текст, описват медийни ръководители, участвали на демонстрациите.

Според компанията по този начин Genesis ще асистира на публицистите при работата по сложни материали. " В партньорство с медийни издатели и изключително с по-малките от тях, ние се намираме в най-ранния стадий от изследването на хрумвания за евентуални принадлежности с AI, които да оказват помощ на публицистите. (...) Най-просто казано, тези принадлежности не са основани за и не са способни да заменят основополагащата роля на публицистите при отразяването, писането и инспекцията на обстоятелствата в своите материали ", оповестиха от пиар екипа на компанията след публикуването на публикацията.
 Най-добрите вероятни <a href=залози при изкуствения разсъдък " >
Най-добрите вероятни залози при изкуствения разсъдък

" Бумът, подхранван от изкуствения разсъдък, към момента не е балон "

Дават и образец с генериране на разновидности на заглавия и " стилове на писане ".

Някои от присъствалите обаче дефинират видяното като " смущаващо " - по думите им ботът подценява труда, който е нужен за основаването на прецизна и качествена публицистика.

От друга страна : Професорът по публицистика от Градския университет на Ню Йорк Джеф Джарвис разяснява пред NYT, че основно в тази ситуация е какъв брой надеждни са тези принадлежности, тъй като има риск " да пострада реномето освен на тях, само че и на медиите, които ги употребяват ".

Опитите с AI в медиите досега не демонстрират положителни резултати. CNET се наложи да редактират голямо количество писани от бот материали, в които имаше фактологически неточности. Подобни проблеми срещат и други. Причината е, че основаните на огромни езикови модели платформи може да са " тренирани " върху всичката налична информация на света, само че резервират склонността да си " измислят " правдиво звучащи обстоятелства или да цитират погрешни такива.
 IBM заменя 7800 чиновници с изкуствен интелект (AI)
Технологичният колос, който заменя хиляди чиновници с изкуствен интелект

Компанията ще приключи краткотрайно наемането на нови чиновници

Освен това, в доста случаи ботовете не правят логичен интервенции, а преповтарят това, което намират в личния си масив от данни - което може да е неверно.

За момента не е ясно по какъв начин Genesis ще преодолее този вид опасности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР