Нов закон задължава всеки ученик във Филипините да засади 10

...
Нов закон задължава всеки ученик във Филипините да засади 10
Коментари Харесай

Учениците във Филипините трябва да засадят 10 дървета преди да завършат

Нов закон задължава всеки възпитаник във Филипините да засади 10 дървета преди да може да получи дипломата си, предадоха международните организации. Изискването ваши за довеждане докрай на главно, приблизително и висше обучение.

Т.нар. Закон за дипломирането и околната среда цели да понижи резултата от климатичните промени в тропическата страна и да построи по-екологична среда за новите генерации.

" За тази цел просветителната система ще бъде място за пропагандиране на етичното и стабилно потребление на естествените запаси измежду младежите, с цел да се подсигурява самоусъвършенстването на обществено отговорно и умишлено поданство ", се споделя в предлагането на Народното събрание, чийто създател е националният представител Гари Алеяно. 

Депутатът пресмята, че всяко потомство ще засади 525 милиона дървета. 12 милиона възпитаници във Филипините всяка година приключват главно обучение, 5 милиона - приблизително, а 500 000 - висше. Това прави по 175 милиона дървета годишно, показва Алеяно.

Законът планува дърветата да бъдат засаждани в гори, защитени местности, резервати, градски региони, изоставени мини и други Насърчава се засаждането на локални типове, подобаващи за климата и топографията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР