Нов закон за остатъците, комбиниращ в избирателната система на България

...
Нов закон за остатъците, комбиниращ в избирателната система на България
Коментари Харесай

Давид Леви: Длъжностната характеристика на политика е да лъже

Нов " закон за остатъците ", комбиниращ в изборната система на България и мажоритарен, и симетричен детайл. Това предложи интернационалният анализатор и самостоятелен претендент от последните парламентарни избори Давид Леви в студиото на " Денят ON AIR ".

Причината: политиците нямат идеология и си сменят позициите съгласно рейтингите, а не въз основата на правила и морални полезности.

" Идеята е гласът, неосъществен в Народното събрание, да бъде ориентиран към различен политически индивид. Тоест, всеки гласоподавател да има право на първи и втори избор ", уточни Леви и разясни, че не става дума за преференции.

" Например, партиите могат да подписват контракти за останки - в случай че тази партия не премине 4-процентовата преграда, нейните гласове отиват за другата партия по авансово подписан и транспарантно прочут контракт сред тях, който е в обществен указател ", изясни интернационалният анализатор.

По този метод ще има повече бистрота в политиката, а партийните водачи ще спрат да се нападат и да лъжат.

" Системата им разрешава да лъжат. Нормално е за един политик да лъже. Всеки професионален политик би трябвало да лъже, да умее да манипулира. Това е длъжностната характерност на политика и управленеца. Който споделя друго, е обикновен популист и лъже хората най-високо ", безапелационен е самостоятелният кандидат-депутат от последните избори.

" Много хора са ми казвали " доста желая да гласоподавам за тебе, само че ти нямаш късмет да преминеш бариерата и не желая моят глас да бъде износен ". Ако го има този закон, тогава самостоятелни претенденти, дребни партии, нови обединения ще имат доста по-голям късмет, тъй като хората, които им дават своя първи избор, ще знаят, че гласът им няма да бъде износен ", добави интернационалният анализатор.

" Законът за остатъците " е една дълготрайна идея пред Давид Леви, към която ще работи. Той е безапелационен, че ще взе участие и в идващите парламентарни избори като самостоятелен претендент за народен представител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР