Нов закон, приет на първо четене във Франция въвежда забрана

...
Нов закон, приет на първо четене във Франция въвежда забрана
Коментари Харесай

Франция въвежда пълна забрана за мобилни телефони в училище

Нов закон, признат на първо четене във Франция вкарва възбрана за използването на мобилни телефони в учебните заведения. Предвижда се възбраната да влезе в мощ от новата образователна година. Това беше предизборно заричане на президента Еманюел Макрон. Опозицията обаче счита, че законът е PR акция, защото такава възбрана към този момент се ползва на някои места, предаде БНТ.

Регламентът досега позволяваше на шефовете на учебни заведения да изземват мобилните телефони от възпитаници. Сега с проектозакона признат от долната камара, използването на смарт телефони от деца е изцяло неразрешена като се изключи незабавен случай.

Ако възпитаник бъде заловен в нарушаване, телефонът му се лишава и се връща на родителите.

Целта на новия закона е да се пресекат тормозът в интернет, гледането на порно уеб сайтове и пристраставянето към екрана. Юристи обаче считат, че конфискацията на мобилен телефон може да се счита за посягане към персонална благосъстоятелност. Френската съпротива смята новия закон за козметична смяна.Така или другояче, щом изоставен двора на учебното заведение, навиците на учениците се възстановяват бързо.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР