Нов вид телефонна измама, този път свързана с програмата за

...
Нов вид телефонна измама, този път свързана с програмата за
Коментари Харесай

Внимание! Плъзна страшна измама, свързана със санирането

Нов тип телефонна машинация, този път обвързвана с програмата за саниране, подведе 120 души, живеещи в свищовски блок, съобщи Българска национална телевизия. Ловки измамници подвели домоуправителката, че би трябвало да събере пари от съседите си, с цел да не бъде прекратена процедурата на постройката.

Представилите се като чиновници на общината поискали 72 лв.. По пощальон били получени и документи. Според домоуправителя, не е имало мотив да се усъмни, че става въпрос за машинация - знаели са трите й имена, документите са изглеждали закони, с приложена фактура.

Схемата била разкрита чак, когато съседи от други жилищни блокове, които чакали да бъдат санирани, обезпокоени почнали да питат чиновници на община Свищов, за какво на тях не им е поискана такава такса.

Разследващите приканват всички домоуправителите в цялата страна да бъдат деликатни, защото информацията за програмата е леснодостъпна.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев напомня, че такива инструкции от ръководещите органи не са дадени все още и все още е спряна програмата. Той твърди, че незабавно е реагирано на подадения сигнал.

Съвсем умерено човек може да влезе в портала за данните за Неправителствени организации, да види регистрацията, трите имена на индивида, удостоверява той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР