Нов вид наркотик се предлага на подрастващите, сигнализираха от Областния

...
Нов вид наркотик се предлага на подрастващите, сигнализираха от Областния
Коментари Харесай

Внимание! Нов вид наркотик кара подрастващите да налитат на човешка плът

Нов тип опиат се предлага на подрастващите, алармираха от Областния съвет по наркотични субстанции в Благоевград. Дрогата има доста наименования, само че особеното при нея е, че кара потребителите си да бъдат извънредно нападателни. До този миг няма регистрирани произшествия, само че съгласно специалистите ограничения би трябвало да се вземат неотложно.

На външен тип новият опиат наподобява доста на соли за вана. Затова е известен и под това име. Нарича се още " Синьо кадифе “, " Ванила скай “ и " Облак 9 “. Химичният състав на веществото е подобен, че разрешава то да се внася напълно легално през границата - като соли за вана.

" Бяло вещество, което е под формата на кристали, може и да е прахообразно и надлежно се употребява по този начин, както кокаинът и амфетите. Но действието му върху мозъка е доста фрапантно, заради което и дейностите на самите пък наркозависими са неконтролируеми “, изясни за NOVA доктор Теменужка Любенова.

Една доза се продава за към 20 лв.. Действието й трае сред 10 и 30 минути, само че от време на време предизвиква халюцинации и месеци след използването на веществото. Дрогата може да провокира даже предпочитание за консумация на човешка плът.

" Наркотикът кара мозъчните кафези да действат по неспецифичен за тях метод. Оттам те подават подправени сигнали на нашите рецептори - очи, уши, нос. Затова се появяват и халюцинациите и надрусани с подобен тип опиат в действителност виждат към себе си напълно разнообразни неща. Скачат да ядат хора, тъй като не виждат тях. Когато дойдат на себе си, най-вероятно нямат спомен, за това което са правили “, разясни Магдалена Рахова от Областния съвет по наркотични субстанции в Благоевград.

Новата дрога може да аргументи още прекъсване на дишането, високо кръвно налягане, инфаркти и инсулти.

Наркотикът е леснодостъпен, дилърите го оферират на всички места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР