Нов варел с отрова обгази град Пловдив. Това се случи

...
Нов варел с отрова обгази град Пловдив. Това се случи
Коментари Харесай

Ето го варела с отрова, който обгази целия град СНИМКИ

Нов варел с отрова обгази град Пловдив. Това се случи през днешния ден следобяд, а контейнерът с химикал, посредством който се одорира пропан-бутан, беше пренебрегнат в затревена повърхност край някогашния Домостроителен комбинат на изхода на града. Поради вятъра ужасната миризма, сходна на газ, се разнесе из целия град.

Случаят е еднакъв с този от края на юли, при който край река Марица бяха открити 6 сходни котейнера, съдържащи рисковия химикал меркаптан, който се ползва за увеличаване миризмата на други химически субстанции. Той се употребява в козметичната промишленост, както и при преработката на природния газ. Тогава двама души бяха задържани, а в склад в регион „ Източен “ бяха открити oщe 10 идeнтични вaрeлa.

Днес, след 14:30 часа, держурната част на пловдивската полиция беше залята от сигнали на жители, които обявиха, че усещат задушлива миризма. Основно звънели поданици на кварталите " Столипиново " и " Кършияка ".

С казуса незабавно се ангажира пловдивската пожарна. „ Предположихме, че някъде има приключване на газ, само че получихме увещание от компанията, стопанисваща газопроводната мрежа, че в града няма повреда. След това се оказа, че е този варел. Тепърва ще се преглежда от кое място и по какъв начин е попаднал там. Не се е налагало да гасим или да предотвратяваме приключване. Контейнерът е бил източник на миризмите “, съобщи за „ Марица “ представителят на пожарната контрольор Цвярко Дешев.

Към мястото неотложно бяха изпратени екипи на пожарната и полицията, регионът беше краткотрайно отцепен. В целия квартал се носеше остра и задушлива миризма. Огнеборците изчакаха специфичен камион, който да депонира рисковия варел. Наложи се да сложат костюми за противохимична отбрана, с цел да изнесат източника на миризмата от квартала.

С изясняването на случая се занимават проверяващи служители на реда. Уведомени са и специалистите на РИОСВ-Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР