Нов спор избухна между Обединеното кралство и Европейския съюз, заради

...
Нов спор избухна между Обединеното кралство и Европейския съюз, заради
Коментари Харесай

Нов спор между Лондон и Брюксел заради доставките на ваксини

Нов спор избухна сред Обединеното кралство и Европейския съюз, поради затруднените доставки на ваксини. Лондон отхвърли изрично да е блокирал износа на ваксини против COVID-19. Говорител на английското държавно управление дефинира като "напълно погрешни " всички сходни изказвания.
По-рано ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел отхвърли обвиняванията към Евросъюза във "ваксинен шовинизъм ". Той сподели, че до момента в който Англия и Съединените щати намерено не разрешават износа на ваксини, Европейският съюз не е прекратявал експорта им. Междувременно още тази седмица може да бъде утвърдена за приложимост имунизацията на Johnson & Johnson.
„ Не желая да прибързвам, само че имам възприятието, че Европейската организация по медикаментите ще даде позволение в границите на идващите дни или часове, което е доста добра вест. Така ще имаме подготвени за потребление четири ваксини, които работят без никакви проблеми за нашите съграждани и за останалия свят. Това е положителната новина”, съобщи еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР