Нов случай на загинало домашно куче от отровна примамка, предназначена

...
Нов случай на загинало домашно куче от отровна примамка, предназначена
Коментари Харесай

Нов случай на загинало домашно куче от отровна примамка за бездомни животни

Нов случай на починало домашно куче от отровна стръв, предопределена за бездомни животни. Този път жертвата е куче-водач. Три-годишният Марвин е погълнал отрова за мишки в столичния квартал Люлин. Неговият незрящ собственик ще получи ново куче едвам през лятото, тъй като четириногите, подобаващи за него, са в ранен стадий на образование.
Това не е първият случай с куче от Фондация „ Очи на четири лапи “. Преди три години куче-майка от развъдната стратегия умира, откакто по време на разходка приема храна, инфектирана със мощна бързодействаща отрова за инсекти. Аутопсията е открила, че кучето е било бременно с 8 дребни.

Умъртвяването на всяко живо създание е закононарушение, безапелационен е Явор Гечев от организацията за отбрана на животните „ Четири лапи “. Гечев показва, че броят на безстопанствените кучета в столицата е намалял фрапантно през последните 10 години - през 2007 година те са били към 12 000, а през днешния ден по-малко от 3000. Осиновяването на животни от приютите е най-лесният и на ниска цена метод за справяне с казуса. Явор Гечев дава за образец Германия, където този модел се ползва сполучливо от години.

Проблемът с бездомните кучетау нас непрестанно се задълбочава и към този момент от десетилетия не се намира решение, счита Албена Алексиева, ръководител на фондация „ Очи на четири лапи “.

Повече за прочувствената загуба, както и за средствата за разрешаване на дългогодишния проблем с безстопанствените кучета - чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР