Нов случай на насилие над хлапе от персонал на детско

...
Нов случай на насилие над хлапе от персонал на детско
Коментари Харесай

Майка се оплака за насилие в детска градина във Врачанско, шамаросали 5-годишното й дете /снимка/

Нов случай на принуждение над хлапе от личен състав на детско заведение! За случая алармира майка от Врачанско, която описа, че леличка в забавачка е шамаросала 5-годишната й щерка. Цветелина Печовска потърси BulNews.bg, с цел да даде публичност на случая. Жената е безапелационна, че сходен тип образование е неприемливо и такива хора нямат работа в детски заведения.
Става дума за филиала на ЦДГ „ Калина Малина “ в село Краводер. По думите на обезпокоената майка, случаят е станал на 30 май. Тогава тя прибрала момиченцето си Гери от градина, само че бързала, тъй като вкъщи имали посетители. За случката схванала едвам откакто подканила щерка си да хапне, а тя се разплакала и споделила, че я боли устата.
Цветелина попитала Гери дали още веднъж се е била с някое друго дете, защото това се случвало и преди. Отговорът обаче я изненадал, тъй като момиченцето споделило, че не хлапак, а леличката я блъснала. Детето разказало, че същия ден в мокрото помещение в детската градина било с момченце от групата си, когато дамата ги чула да „ приказват нелепости “. Служителката на градината изпратила другото хлапе на открито и плеснала момиченцето през лицето.
Цветелина предиздвикала Гери да си отвори устата и видяла, че детето й има оток отвътре, отпечатък от зъбките и кръв. Възмутена, майката се върнала бързо в детската градина и поискала да й дадат пояснение за случилото се. Леличката я нямало, само че госпожата на групата Галя Каменова й споделила, че не знае за сходен случай и й дала телефона на зам.-директорката.
На идващия ден майката завела момиченцето в градината. Там я чакали директорката Наталия Колева, зам.-директорката Цецка Димитрова и въпросната вуйна Гинче.
„ Отидох да се разберем цивилизовано и да си оставя детето в градината, само че не се получи. Започнаха незабавно да ме атакуват и да ме питат какво в действителност желая. Изненада ме появяването на директорката Колева, която от два месеца я няма на работа, а тогава дойде особено за случая “, съобщи Печовска пред наш кореспондент.
Двете деца били разпитани и разказали една и съща история. Въпреки това обаче всички служителки на градината били безапелационни, че такова нещо не се е случило.
„ След като децата бяха отведени в групата, трите ме нападнаха словесно, а аз за следващ път им обясних, че не желая да се караме и да стават проблеми, а единствено да изясним нещата. Директорката ме попита какво диря в детската градина, като не ми харесва “, описа още Печовска.
По думите на майката задачата й с диалога била да се схванат цивилизовано да не се случват повече такива произшествия, само че реакцията на личния състав на градината била изненадваща.
„ Просто Нямам думи! Съжалявам, че на такива хора им се разрешава да работят с деца! “, приключва разказът си Цветелина Печовска и приканва виновните институции да извършат инспекция и да вземат ограничения да не се случват повече такива неща в детска градина.
Агенция BulNews.bg потърси за коментар управлението на ЦДГ „ Калина Малина “, само че никой не отговори на посочените телефони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР