Нов скандал се развихря около последния проект на Наско Колев

...
Нов скандал се развихря около последния проект на Наско Колев
Коментари Харесай

Обвиниха Атанас Колев в плагиатство

Нов скандал се развихря към последния план на Наско Колев „ Нека “.

Парчето направи своята премиера на 19 декември и единствено за две седмици събра 1 295 000 гледания.

Оказва се, че варненският рапър си приписва непознати заслуги, като се афишира за създател на музиката, текста и аранжимента. С това обвиняване излезе колежката му – певицата Вяра Атова.

„ Първо да кажа, че нямам безусловно нищо срещу Атанас Колев, дори го одобрявам като актьор и също считам, че се показа ужасно във VIP Brother, само че не за това иде тирада.... Може ли с изключение на да вземеш мелодията от припева на последния ми сингъл “Ела Насам”, да вземеш и текста?!?! Аз ли нещо не разбирам... по този начин ли стават нещата към този момент, като взимаш по малко от всякакви части?!? И това е пряк въпрос към Атанас Колев, който се е писал като създател на музика, текст и аранжимент “, написа Вяра Атова и добави, че нейната ария е дело на Николай Николов X-a.

В припевите си двете части имат сходни думи. Наско рапира: „ Ела насам, по-насам, по-насам. Ела насам, доста мога да ти дам “, а седем месеца по-рано Вяра е изпяла: „ Ела насам, по-насам, по-насам. Чудесно знам какво да ти дам “. Видимо копирането не е буквално, а бийтът е непосредствен в двете песни, само че е същият като в още десетки части, които сега е съвременно да се вършат. Атова откри поддръжници в обществената мрежа в лицето на колежките си Веси Бонева и Лорина Камбурова, само че и много хора подлагаха на критика обявата й с тезата, че не виждат нищо, което може да се назова плагиатство.

Въпреки директният апел за противоположна връзка Наско по този начин и не е коментирал под обвиняванията на Вяра. Пред „ Монитор “ тя описа, че се е свързал с нея на персонално известие в обществената мрежа. Първоначално я обвинил, че не може да разяснява обществено, „ надали не аз съм поставила възбрана, а такова нещо няма “, разясни певицата. След което допълнил, че не вижда нищо общо сред двете песни.

„ Няма какво да се приказва за това. Пуснете си двете песни една след друга и вижте дали има смисъл да се разяснява плагиатство. Дори не съм чувал песента на Вяра. Нелепо е!, разяснява рапърът и отхвърли да влиза допълнително детайлности.

„ Това, че е по-популярен от мен не значи, че би трябвало да си мълча. Защото от дистанцията на времето, когато се не помни коя ария е излязла първа някой ще каже: Вижте я Вяра е плагиатствала Наско “, съобщи певицата, която пусна сингъла си „ Ела Насам “ в края на май 2018-та. Все още обаче обмисля дали да подаде иск против сътрудника си. „ Знаем, че в нашата страна мъчно може да докажеш сходно нещо. Пък и не знам дали ми се вкарва в разточителни каузи “, колебае се Атова, която схванала за възможното плагиатство откакто доста нейни другари й изпратили песента на Наско. За момента просто желае: „ Да не наподобявам като глупава русокоска, която не вижда какво става. Не съм конфликтна, само че не мога да замълча като толкоз съществено ми влизат в територията “, прибавя Вара. Като музикант тя позволява, че в песните може да се чуят идентични акомпанименти или реплики, само че за нея е необяснимо по какъв начин чува идентичен темп, мелодия и текст в двете съответни части.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР