Нов сигнал за потресаващо отношение към животните в благоевградския зоопарк.

...
Нов сигнал за потресаващо отношение към животните в благоевградския зоопарк.
Коментари Харесай

Как новородено мече изчезва за дни от благоевградския зоопарк

Нов сигнал за потресаващо отношение към животните в благоевградския зоопарк. Случаят с новородените, само че непланирани лъвчета, не е единственият обезпокоителен сигнал. Зрител алармира bTV, че е видял новородено мече в зоопарка, а дни по-късно то безусловно изчезнало.

Кметът стартира инспекция трансформирал ли се е този зоопарк в концлагер за животни.

Александър е фотограф фен. Обича да снима животни и постоянно го прави в зоопарка.

„ Веднъж напълно инцидентно виждам женската мечка излиза, откъдето е вътрешното пространство с нещо доста малко в устата. Като осъзнах, видях, че това е напълно безусловно новородено безусловно преди минути мече, тъй като излизаше от него и пара “, описа Александър Тодоров.

Снимка: Александър Тодоров

Фотографът алармира незабавно гледачите в зоопарка да отделят мечока от майката с новороденото. След дни, когато желае да ревизира какво се случва с мечето, Александър е изпъден от гледачите с общинска защита.

Снимка: Александър Тодоров

„ Като ги питах къде е мечето, те ми дадоха отговор, че изобщо не е имало мече и изобщо повече там да не вървя. Ето аз съумях да направя 3 фотоси, това безусловно е новородено мече, тя го държеше в устата си и бягаше от мъжкия “, добави Александър Тодоров.

Директорът е в отпуск и не подвига телефона си. Изпратихме въпрос до общината по кое време за последно се е раждало мече в зоопарка.

Димитър Иванов от „ Четири лапи “ ни споделя за няколко случая на родени и в следствие изчезнали животни. Оправданието постоянно е едно - че са убити от мъжкия.

Снимка: Александър Тодоров

- Практика да бъдат убивани публично няма.
- А импровизирано случва ли се ?
- Неофициално съвсем сигурно, за жалост, продължава да се случва.

Кметът на Благоевград стартира инспекция.

„ Това, в случай че го схвана, всички си отпътуват от тоя зоопарк, това, в случай че го схвана, в действителност всички си отпътуват “, безапелационен беше кметът на Благоевград Румен Томов.

Общината разбра за новородените лъвчета през вчерашния ден след репортажа по bTV.

Общината ще разшири клетката на лъвовете. Вече има и донор.

„ Трябва да оживеят, аз съм фен на животните и ще създадем всичко допустимо да оживеят “, сподели кметът Румен Томов.
Съдбата на две новородени лъвчета в Благоевград е под въпрос Появата им на бял свят не била планувана и не се знае какво ще се случи с тях, алармираха природозащитници
Зоопаркът е под контрола на Екоминистерството. От районния екоиинспекторат обясниха, че вършат инспекции всяка година по един път, както изисква лицензът. Ще създадат и в този момент, след репортажа за лъвчетата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР