Нов с руска връзка е на път да разтърси страната

...
Нов с руска връзка е на път да разтърси страната
Коментари Харесай

НОВ ШПИОНСКИ СКАНДАЛ: Задържаха руснак и литовци, крали части и документи от завод “Арсенал“

Нов с съветска връзка е на път да раздруса страната ни. Тричленно семейство с непознато поданство: майка, татко и синът им са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " при опит да изоставен страната с откраднати елементи от спецпродукцията на казанлъшката оръжейница “Арсенал “ след подаден сигнал на 3 октомври за липса на документи с сензитивен за частната компания темперамент.

Задържаните 24-годишен литовски жител, 59-годишната му майка литовка и 60-годишният баща, който е съветски гражданин, са били назначени на трудови контракти в сдружението и са заемали виновни позиции. Дейността им била обвързвана с въвеждането на новаторски технологии, обезпечаващи особено произвеждане, предава " Монитор ".
свързани новини36031на 21.12.2020
Тримата чужденци са били в неплатен отпуск до 17 септември, след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки коли, а от справката за задграничните им пътувания станало ясно, че за последно са влезнали в България на 2 октомври и откакто са били в Казанлък, са поели назад към границата.

С цел попречване напускането им от страната, до РДГП “Кулата “ е било изпратено искане за щателна инспекция. Автомобилите на фамилията са били засечени на 5 октомври и пътуващите в тях са били арестувани за до 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи.

При осъществени процесуално-следствени дейности в колите са открити бумаги и движимости, за които се допуска, че са директно свързани с предмета на доказване по досъдебното произвеждане. Изготвени са постановления за наложително довеждане на лицата, следва да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвинени. Предстои да бъде формирано досъдебно произвеждане при Районна прокуратура – Стара Загора. Тепърва ще се взема решение дали на фамилията ще бъде наложена мярка за неотклонение и каква ще бъде тя.

Разработката по сигнала е осъществена взаимно от “Национална сигурност “ и районно управление (на МВР) “Полиция “ в Казанлък.

От управлението на “Арсенал “ се въздържаха от коментар по случая поради вървящото досъдебно произвеждане.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР