Нов проект на Европейския медиен център си поставя за цел

...
Нов проект на Европейския медиен център си поставя за цел
Коментари Харесай

Журналисти обучават младежи по медийна грамотност

Нов план на Европейския медиен център си слага за цел да улесни обмяната на познания на известни български публицисти с младежите, като насочи използването на сериозното мислене както в потреблението на информация, по този начин и в всекидневието.

Инициативата „ Мисля, значи съм “  се осъществя с финансовата поддръжка на Посолството на Съединени американски щати в България и е ориентирана към младежи на възраст сред 17 и 19 години. Обученията по медийна просветеност ще се организират от водещи имена от света на публицистиката като Люба Ризова, Генка Шикерова, Емилия Милчева и Николай Чавдаров.

„ Мисля, значи съм “ включва провеждането на общо осем открити занятия за учениците от последните класове на гимназии в градовете София, Ихтиман, Симитли, Перник и Кресна.

В рамките на плана публицистите, посланици на плана, ще посетят и провеждат открити уроци, първият от които ще се състои в столичното 31-во учебно заведение.

Инициативата планува онлайн курс в три модула, представляващи правила и препоръки, подкрепящи развиването на сериозно мислене, техники за схващане на смисъла на информацията, която младежите употребяват, създават или споделят.

Всеки модул включва малко встъпление, видео лекция от един от посланиците, практическа част и тест.

Онлайн наличието дава текстове и видеа, които да оказват помощ на младежите да си изградят независимо, без значение и сериозно мислене, като „ направлявайки ” в интернет, обществените мрежи и даже така наречен обичайни медии, да не разрешават да стават лесни жертви на операции, неистини и нездравословни внушения.

B платформата „ Мисля, значи съм “ са употребявани коментарни материали по тематиките: подправени вести, медийна просветеност и сериозно мислене от разнообразни български и непознати източници и създатели.

Европейският медиен център е неправителствена организация, учредена през 2014 година, за да работи за основаването на по-добри условия за развиването на българските медии, поддръжката на медийната просветеност и насърчаването на сериозното мислене на обществото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР