Нов проект Аз, драматургът ще даде възможност на младежи в

...
Нов проект Аз, драматургът ще даде възможност на младежи в
Коментари Харесай

Аз, драматургът за младежи с въображение

Нов план " Аз, драматургът " ще даде опция на младежи в цялата страна да предизвикат въображениетоси с авторска пиеса, която да бъде сложена на професионална сцена. Инициатор и уредник е театрална школа „ Талантино “, подкрепена от Община Бургас.

В състезанието се позволяват участници на възраст от 10 до 19 навършени години, разграничени в две възрастови групи. Първа група от 10 до 14 години, втора група от 15 до 19 години.
Приемат се произведения в два раздела: драматизация на българска или непозната приказка и автентичен авторски текст. Всеки създател може да взе участие и в двата раздела.

Допустим размер: до 10 общоприети машинописни страници (30 реда, 60 знака) за първата възрастова група, до 20 общоприети машинописни страници – за втората. Шрифт - Times New Roman – 14 пункта.

Участието в състезанието е гратис. Текстовете да се изпращат на имейл адрес, като всеки участник би трябвало да впише в атачмънта – трите си имена, възраст, адрес, телефон и имейл за връзка.

Адресът за приемане на текстовете е[email protected], а крайният период е 30 април 2024 година. Организаторите ще потвърдят с имейл приемането на текстовете.

Творбите се правят оценка от 3-членно жури.

Победителите получават грамоти и предметни награди от Община Бургас. Пиесите, спечелили първо място във всеки раздел и възрастова група, ще бъдат сложени на сцена от трупата на театрална школа „ Талантино “.

Организаторите имат правото да разгласяват и популяризират номинираните творби.

Победителите ще бъдат оповестени на страницата на „ Талантино “https://www.facebook.com/talantinoartна 24 май 2024 година, както и на страницата на Община Бургас. Те ще бъдат известени и персонално по телефон или имейл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР