Нов православен параклис край Сопот вече събира вярващи и поклонници.

...
Нов православен параклис край Сопот вече събира вярващи и поклонници.
Коментари Харесай

Осветиха нов православен храм край Сопот

Нов православен параклис край Сопот към този момент събира вярващи и поклонници. Малкият храм „ Св. св. Козма и Дамян “ бе осветлен предишния ден, на празника на двамата лечители безсребърници. Освещаването събра десетки поданици от града на Вазов, ритуалът бе осъществен от Негово благоговенство отец Марко Тодоров, архиерейски наместник на Карловската духовна околия.



Параклисът се намира в полите на Стара планина на запад от Сопот в местността Бозалан, в която има десетки вили на сопотненци.

Храмът е построен по самодейност на Виолета и Дамян Дамянови от Сопот. След като в края на 2019 година те поставят началото, към начинанието се причисляват доста хора от града. Повечето подаряват труд при градежа, други материали или пари. С персонално подаяние се включва и кметът на Сопот Деян Дойнов. Общината също взе участие като обезпечава беседка, която е инсталирана край храма.



Както се поставя на освещаването на параклиса бе раздаден и курбан, с благопожелание православния параклис да закриля жителите и гостите на града.

Това е седмият параклис край Сопот в полите на Стара планина, дребните храмове са посещавани от доста хора от града и района.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР