Нов повод за гордост има румънската автомобилна промишленост - два

...
Нов повод за гордост има румънската автомобилна промишленост - два
Коментари Харесай

Два от SUV моделите в европейския Топ 5 са произведени в Румъния

Нов мотив за горделивост има румънската автомобилна индустрия - два от компактните SUV модели, създавани в северната ни съседка, се подреждат измежду най-купуваните в Европа, написа Romania Insider.

Става дума за Dacia Duster и Ford Puma.

Детайли : Dacia оповестиха, че са продали 111 900 бройки от хитовия Duster, множеството от които - на Стария континент. Според данни на Data Force и Jato Dynamics продадените в Европа коли от този модел са над 87 000 за 6 месеца - цели 18% растеж.
 Dacia създаде 2 милиона от SUV модела Duster
Dacia създаде 2 милиона от SUV модела Duster

Всеки ден от конвейера слизат близо 1000 единици от известния модел

Това подрежда Duster на трето място по продажби след VW T-Roc и Toyota Yaris Cross.

Продадените бройки от Ford Puma са 77 400 за интервала, като това отрежда на създавания в Крайова модел петото място. При него също има растеж на продажбите - от 5%.

Контекст : Duster е един от най-успешните модели на Dacia, като при дебюта си той беше една от първите чисто европейски благоприятни условия да получите SUV на цената на кола. С годините опциите за съоръжение се усъвършенстваха, което беше значимо за самостоятелните купувачи, а Duster резервира релативно наличната си позиция на пазара - заради което и постоянно го виждаме като длъжностен автомобил.
 Ford пуска нова версия на модела Puma ST SUV, създаден в Румъния
Ford пуска нова версия на модела Puma ST SUV, създаден в Румъния

Колата ще е хибрид с автоматизирана скоростна кутия

Puma е с по-агресивен дизайн и има много електронни екстри, само че ценово е непосредствен до Duster в базовите си версии. Спортната на собствен ред е най-мощният автомобил, създаван в миналото в Румъния. Продава се единствено в Европа и Австралия, като моделът е получавал премиите " Кола на годината " и " Малък SUV на годината " на списание What car?.

И двата модела са в извънредно бързо развиващия се сегмент на по-компактните кросоувъри. Те оферират по-висока позиция на лидера и повече пространство без да са прекомерно внушителни по своите размери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР