Нов конкурс за управител на БНБ би бил решение, доколкото

...
Нов конкурс за управител на БНБ би бил решение, доколкото
Коментари Харесай

Георги Ганев: Редица стоки ще поскъпват драстично

Нов конкурс за шеф на Българска народна банка би бил решение, доколкото би подсигурил, че ще се появи по-добър претендент. Винаги съм бил за по-широко отваряне на ветрилото на вероятни претенденти. Важно е да се откри мощна кандидатура, която да има квалификации, качества, да се употребява с доверие. Добре е да не бързаме. Това сподели пред БНР Георги Ганев, народен представител от Демократична България и член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите му още преди месеци е трябвало да се убедят сътрудниците от Европейски Съюз за понижаване на минималните акцизи на горивата, с цел да може България да смъкна акциза, който съвсем автоматизирано би се отразил на темпа на повишаване на цената.

В предаването „ Нещо повече “ Ганев предвижда, че редица артикули ще нарастват фрапантно, до момента в който продължава горещата фаза на военния спор: „ Докато има война, ще има ускорено увеличение на цени заради ограничение на индустриалните вериги “.

Депутатът изрази мнение и за Плана за възобновяване: „ Всички са вторачени в парите, аз - в промените. Особено основната значима промяна е правосъдната. Всички пари са под изискване - да има господство на закона. Докато не свършим тази работа, не можем да се надяваме доста на пари “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР