Нов епизод от сагата с Драгалевския лифт. Съдът задължи той

...
Нов епизод от сагата с Драгалевския лифт. Съдът задължи той
Коментари Харесай

Драгалевският лифт: Защо съдът задължи да бъде ремонтиран, а законът не го позволява?

Нов епизод от сагата с Драгалевския въжен превоз. Съдът задължи той да бъде ремонтиран, само че се оказа, че законът не разрешава това.

Допреди 6 години Стефана постоянно е употребила Драгалевския въжен превоз. Днес съвсем не се качва в планината.

В кабинковите лифтове към този момент могат да се качват и колела

„ Неприятно е. Има хора, които би трябвало да се качат горе. Особено възрастни, които не могат да вървят. Догоре – единствено с рейс “, изясни Стефана Топалова.

Станцията на лифта стартира да работи през 1957 година и стопира да действа през 2017. Тази седмица Върховен административен съд отсъди, че притежателите на Драгалевския въжен превоз би трябвало да го ремонтират.

От компанията споделят, че към този момент 12 години вършат опити оборудванията да бъдат осъвременени.

„ Няма от кое място да вземем частите. Производител е трамвайното хранилище, което към този момент от дълго време не съществува. Ние задвижихме с основния проектант, с господин Здравков, една документи, която беше импортирана към него. За да изкараме виза за градеж, внесохме и към Регионална инспекция за опазване на околната среда, тъй като би трябвало да има оценка за околната среда, които чакаме година и половина “, сподели Ян Калчев от „ Витоша ски “.

Според столичния кмет са нужни законови промени и нов проект за ръководство

Според компанията проблем се оказва и настоящият Закон за горите, който не разрешава построяването на нови лифтове и влекове от 2012 година

„ Законово ние няма по какъв начин да прескочим наредбите, няма по какъв начин да създадем нещо, което не е законно “, добави той.

От компанията са безапелационни, че новото оборудване е напълно екологично съобразено. Твърдят, че не биха пуснали въжен превоз, който не подсигурява сигурността на хората.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР