Нов доклад навежда на мисълта, че Айфеловата кула може да

...
Нов доклад навежда на мисълта, че Айфеловата кула може да
Коментари Харесай

Айфеловата кула може да е била мишена на терористична клетка в Испания


Нов отчет навежда на мисълта, че Айфеловата кула може да е била измежду задачите на терористичната клетка на групировката " Ислямска страна ", атакувала Барселона, съобщи Асошиейтед прес.

Според отчета на откривателите Фернандо Рейнарес и Карола Гарсия-Калво, оповестен в януарското издание на сп. " Сентинъл " на Центъра за битка с тероризма към американската военна академия " Уест пойнт ", защитната стена, ограждаща Айфеловата кула, е била сложена, откакто в унищожено укритие е бил открит видеозапис на пътешестване до Париж.

Терористичната клетка нападна през август улица " Ла Рамбла " в Барселона и крайбрежен град, при което починаха 16 индивида.

Единствено с помощта на неправилно конструиране на бомбата не се е стигнало до по-смъртоносно нахлуване. Скривалището на терористите се взривило, до момента в който те сглобявали експлозивите.

Според отчета, основаващ се на изявленията със следователи и правосъдни документи, преди офанзивата членове на терористичната клетка пътували до Париж, където купили камера и снимали Айфеловата кула. Следователите още не са открили аргументите за пътуването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР