Нов дезинфекциращ робот влиза в МБАЛ Св. Мина от днес.

...
Нов дезинфекциращ робот влиза в МБАЛ Св. Мина от днес.
Коментари Харесай

Робот убива COVID-19 в болница Св. Мина СНИМКИ

Нов дезинфекциращ робот влиза в МБАЛ " Св. Мина " от през днешния ден. Голямото му преимущество е, че дезинфекцира с UV светлина. Той е произвеждане на датска компания и идва като подаяние от Европейската комисия, за което от лечебното заведение са кандидатствали. Такова устройство към този момент има в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив и в болнични заведения в София, варна и Бургас.



Технологията има за цел да подкрепи работата на лекарите и медицинския личен състав, като дезинфекцира помощения евентуално инфектирани с разнообразни патогени. Така намесата на робота е основна в изискванията на разгърналата се пандемия. Начинът на разчистване не излага на риск медицинския личен състав. Роботът дезинфекцира независимо, а при засечено придвижване стопира незабавно. Управлява се с помощта на таблет.



Устройството е задоволително за стерилизация на болница с към 200 кревати, лампите могат да работят до 2 часа, а едно приблизително огромно помещение, да вземем за пример операционна, може да се обработи от 5 до 10 минути, като незабавно по-късно може да се употребява. Разполага със специфична система, която ревизира дали дезинфекцията се е случила и на какъв брой % е приключена.

Днес роботът беше демонстриран пред ръководителя на Общинския съвет Александър Държиков, проф. Петър Петров, шеф на МБАЛ " Св. Мина ", доктор Калин Калинов, шеф дирекция „ Здравеопазване “ и медицински чиновници. Момчил Кръстев, който е представител на компанията производител посочи, че технологията е тествана от международни експерти, както и от локални вирусолози и микробиолози. Всички те са удостоверили успеваемостта му.

„ Това е изключителна облага за лечебните заведения и нужна техника, която дезинфекцира и пода, и въздуха и е от помощ в битката с COVID-19”, показа Александър Държиков и съобщи подготвеност Общинският съвет да е в поддръжка с каквото е належащо за прекосяване през сегашния пик на болестта.

„ Според данните по света най-вече хора умират от вътреболничните инфекции. Залисани в лекуването от COVID-19, персоналните защитни средства и апаратурата, сякаш остават встрани. Дезинфекцията на болничните стаи, коридорите и прилежащите пространства, през които минават заболели, е извънредно значима и една такава инсталация покачва равнището на обеззаразяване “, разяснява доктор Калин Калинов. „ Процесът оказва помощ и на хората, които не са заболели, да бъдат предпазени от вируси и бактерии, идвайки в здравното заведение “, добави той.

Предстои в идващите месеци Пловдив да получи и трети подобен робот, който да се включи в битката с COVID-19 и останалите бактерии и вируси.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР