Нов ансамбъл по художествена гимнастика девойки ще бъде селектиран в

...
Нов ансамбъл по художествена гимнастика девойки ще бъде селектиран в
Коментари Харесай

Сформират нов ансамбъл по художествена гимнастика

Нов отбор по художествена гимнастика девойки ще бъде селектиран в понеделник, научи Novsport.com. Става въпрос за грациите, които ще се готвят под управлението на „ златните девойки " Вяра Ваташка и Цветелина Найденова. Те ще сменят отбора, взел участие тази година на европейското състезание за дами и завоювал бронз в отборната конкуренция, където играха девойки отбор и дами самостоятелно в лицето на Невяна Владинова и Катрин Тасева.

„ Понеделник е селекцията за девическия тим. В  момента приготвям лагер, изтънчен от двете треньорки, които ще работят и под управлението на Весела Димитрова. Лагерът ще е в София, само че ще би трябвало да намеря зала, защото тази на „ Раковски ” към този момент не ни стига. Много се надявам скоро да я разширят ”, разяснява президентът на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева.

„ Още преди няколко години получих заричане от премиера Бойко Борисов да спомага за такова нещо. Не би трябвало да се вършат някакви грандиозни градежи. Просто имаме потребност от още 1 килим към който да има и прочут брой седящи места, с цел да може там да организираме контролните си и някои държавни надпревари. Засега обаче ще наемем спомагателна зала, където да се готвят младите девойки, тъй като нямаме време, а се работи с доста тежък апарат – ленти ”, добави президентът на федерацията.

Най-вероятно мястото, където те ще упражняват, ще е зала „ София ”.

„ В момента имаме 7 дами, за които трябват 2 килима. На третия е Весела Димитрова с ансамбъла и за девойките няма място. А при нас идната промяна е не по-малко значима от дамите. Сега се опитваме да вършим и народен тим девойки младша, тъй като желая да се работи дружно в тимовете, с цел да се случи това, което се случи с новия отбор дами – да са подготвени да играят на високо равнище. Нашите съперници към този момент са го изкопирали и са го създали ”, сподели още Раева.    
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР