Нов албум на виолончелистката Лиляна Кехайова и пианистката Кристина Милер

...
Нов албум на виолончелистката Лиляна Кехайова и пианистката Кристина Милер
Коментари Харесай

Лиляна Кехайова с нов албум на европейския музикален пазар

Нов албум на виолончелистката Лиляна Кехайова и пианистката Кристина Милер с произведения от Николай Мясковски и Николай Римски-Корсаков към този момент е на европейския музикален пазар. Двете изпълнителки имат дългогодишно креативно съдействие и голям брой концертни изяви.

Лиляна Кехайова живее и работи във Виена, член е на новия отбор “Паганини ” в австрийската столица, само че поддържа дейна връзка и с българската сцена. У нас тя концертира, преподава в Нов български университет и провежда музикалния конкурс " Алфред Бинер ".

Този албум има и още една връзка с България - записите са осъществени от екип на " Музикална къща БНР " в Първо студио на Радиото, след което той е публикуван от огромна италианска компания. Дискът включва рядко изпълняваните две виолончелови сонати от Мясковски, към които е добавена и също по-малко познатата " Серенада " от Римски-Корсаков.

Чуйте в звуковия файл още забавни детайлности за албума, показани от Лиляна Кехайова в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР