Нов 400-киловолтов електропровод с дължина 80,250 км между Варна и

...
Нов 400-киловолтов електропровод с дължина 80,250 км между Варна и
Коментари Харесай

Изграждат електропровод между Варна и Бургас за 83 млн. лв.

Нов 400-киловолтов електропровод с дължина 80,250 км сред Варна и Бургас разпорежда държавното сдружение „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД. Изграждането му е с планирана стойност 83 млн. лева без Данък добавена стойност, излиза наяве от оповестена социална поръчка.
Финансирането на плана е обезпечено според съглашение сред ЕСО и Изпълнителната организация по нововъведения и мрежи към Европейската комисия.
Строително-монтажните работи са разграничени на три обособени позиции.
Първата стартира от подстанция Варна и стига на към 1,2 км западно от село Бързица, общ. Провадия. Дължината на електропровода е 28,026 км., а пределната му стойност е 25 млн. лева
Втората стартира от с. Бързица и приключва след шосето Сини хълм – Рожден. Дължината на този 400-киловолтов сектор е 30,401 км и е с планирана стойност 30 млн. лева

Третата позиция е за създаване на нов далекопровод от крайната точка на миналата позиция до подстанция Бургас с обща дължина 31,803 км, като за 3,5 км от тях е планувано изместване на трасето. Пределната стойност на последния сектор е 28 млн. лева
При осъществяване на строителството за достъп до стълбовете ще се употребяват съществуващите горски, полски, общински и пътищата от републиканската пътна мрежа, както и полосата на трасетата за всеки електропровод.
Подготовката на терена би трябвало да се извършва по метод, който не позволява увреждания на съществуващите структури и обекти, както и на тези, които са в развой на създаване.
Всички позволени увреждания ще са за сметка на изпълнителя и следва да бъдат възобновени в първичното им положение.
Необходимите просеки в горските територии ще бъдат авансово почистени съгласно учредения сервитут от възложителя. Допълнително разчистване на саморасляци и подраст при строителството на новите електропроводи ще бъде обвързване на изпълнителя, се сочи в документите.
Максималният период за осъществяване на трите обекта е 480 календарни дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР