Нотификацията за продажбата на F-16 на България включва като цена

...
Нотификацията за продажбата на F-16 на България включва като цена
Коментари Харесай

US посолството: $1,6 млрд. за F-16 не е крайната цена

Нотификацията за продажбата на F-16 на България включва като цена на програмата 1,6 милиарда $, само че това не е крайната цена. Действителните дефинитивни разноски на програмата ще се основават на окончателните български условия. Това подчертаха в публична позиция от посолството на Съединени американски щати у нас, откакто американският Конгрес разгласи, че е одобрил финансовата рамка по плана.

„ Важно е да се означи, че цената, представена във формалната нотификация до Конгреса, не е окончателната цена на програмата. Държавният департамент и Министерството на защитата на Съединени американски щати дават опция за горна граница във всички известия, ако задграничните сътрудници разширят обсега на програмата отвън в началото декларираното. Това заобикаля нуждата от промени в известието до Конгреса и понижава времето, належащо за привършване на задгранична военна продажба”, пишат от посолството.
Съединени американски щати утвърди договорката за 8 изтребителя F-16 за България Финансовата рамка е 1,6 милиарда $ за осемте самолета с цялостен комплект въоръжение и бъдещи модернизации
По-рано през днешния ден военният министър Красимир Каракачанов разяснява, че „ реалистичната цена” на новите самолети е към 2 милиарда лева, с близо 1 милиарда по-малко от посоченото в известието.
Каракачанов за договорката за F-16: Разумната цена е към 2 милиарда лева Съединени американски щати утвърди финансовата рамка – 1,6 милиарда $
Пакетът включва цената на осемте самолета с цялостен комплект въоръжение " въздух-въздух " и " въздух-повърхност ", всички спомагателни системи на самолета, както и бъдещите модернизации и нововъведени оръжейни системи.

„ След като процесът по известяван завърши, Министерството на защитата на Съединени американски щати ще даде предложение за подписване на договорка. На този стадий ще стартират дефинитивни договаряния и българското държавно управление може да преразгледа или предефинира условията, преди да се стигне до крайната цена”, показват от посолството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР