Носителят на сребърен олимпийски медал в маратона Абел Кируи иска

...
Носителят на сребърен олимпийски медал в маратона Абел Кируи иска
Коментари Харесай

Олимпийският медалист Кируи поиска от Кенийската атлетика да се грижи за здравето на спортистите

Носителят на сребърен олимпийски орден в маратона Абел Кируи желае Кенийската атлетика да обърне повече внимание на спортистите и да им обезпечи здравно лекуване при потребност за травми по време на спортните им кариери.

Според спечелилия от маратона на Чикаго кариерата на доста спортисти, изключително от идните генерации, е завършила прибързано заради липса на пари за лекуване на травми.

" Младите и идващите спортисти страдат най-вече, когато са контузени, тъй като им липсват средства за лекуване. Кенийската атлетика би трябвало да вкара здравно покритие, тъй че когато се пенсионираме, да не станем за посмешище на всички, които бягат толкоз години, без да имат какво да покажат ", сподели Кируи.

Кируи се счита за късметлия, че е спечелил забележителна сума от парични награди през своята 15-годишна кариера, като огромна част от нея е отишла за лекуване на травми, които е имал.

" Може да не знаете, само че аз съм претърпял разнообразни травми в кариерата си. Благодаря на Бог, че постоянно се връщам и върша каквото мога на всички равнища. Ако федерацията имаше застрахователно покритие, нямаше да пострадвам доста ", добави Кируи.

Той добави, че ключът към дългата атлетическа кариера е да избирате, когато става въпрос за надпревари.

" Младите спортисти бързат да търсят огромни пари, с цел да приключат прибързано кариерата си. Те би трябвало да стартират от пистата, да преминат постепенно към дребни надпревари, преди да се насочат към маратона ", сподели още експертът в маратона.

" Първото ми излизане в Европа беше през 2005 година Изминали са 15 години и към момента имам сила да тичам. Имам упоритости да вземам участие и на Олимпийските игри в Токио ", добави Кируи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР