Носителят на приза за Най-полезен играч във финалите Кауай Ленард

...
Носителят на приза за Най-полезен играч във финалите Кауай Ленард
Коментари Харесай

Героят на Торонто обмисля да остане за дълго

Носителят на наградата за Най-полезен състезател във финалите Кауай Ленард ще се откаже от последната година от сегашния си контракт с Торонто Раптърс, с цел да стане свободен сътрудник. Това обаче не значи, че той ще напусне канадския отбор, в противен случай, медиите оттатък Океана имат вяра, че той съществено обмисля опцията да преподпише.

Ленард трябваше да навлезе в последната пета година от конракта си на обща стойност 94,3 милиона $ и да прибере през нея 21,3 милиона, само че отказвайки се от тях той ще има опция да вземе много по-голяма сума.

Още на 30 юни Торонто ще може да предложи на 27-годишното крило 5-годишен контракт на стойност 190 милиона, като сумата е приблизително с към 3 милиона повече на година от тази, която може да даде всеки различен отбор в лигата.

През предишния сезон Ленард записва рекордните в кариерата си 26,6 точки приблизително на мач, а в плейофите осъществя общо 732 точки - трето най-хубаво достижение за всички времена, като по този начин бе с главен принос за това Торонто да завоюва за първи път купата в НБА.

Ако Ленард въпреки всичко откаже да преподпише с Раптърс, любимец за подписа му е отборът на Лос Анджелис Клипърс. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР