Носителят на Кристалния глобус от Световната купа в слалома по

...
Носителят на Кристалния глобус от Световната купа в слалома по
Коментари Харесай

Шампион по ски смени Норвегия с Бразилия

Носителят на Кристалния глобус от Световната купа в слалома по ски алпийски дисциплини за предишния сезон - норвежецът Лукас Бротен, промени решението си да приключи кариерата си и разгласи, ще се състезава за Бразилия.

23-годишният алпиец, чиято майка е бразилка, а татко му норвежец, се отдръпна изненадващо предишния октомври в навечерието на сегашния сезон на Световната купа след различия с Норвежката ски асоциация.

" Връщам се към алпийските ски надпревари и го върша, представяйки страната, в която открих любовта си към спорта, а точно Бразилия ", сподели петкратният победител в надпревари от Световната купа на конференция в Залцбург, Австрия.

" Повече от горделив съм, че мога да представям Бразилия на Световни купи, международни шампионати и Олимпийски игри ", добави роденият в Осло скиор, който също е прочут със своите цветни облекла и лакирани нокти.

Бразилия в никакъв случай не е печелила орден на Зимни олимпийски игри, откогато направи своя дебют през 1992 година

" Времето пристигна, Бразилия. Хайде да танцуваме ", написа той на португалски в Инстаграм.

Бротен сподели предишния октомври, когато напусна след разногласия за имиджовите си права, че се усеща свободен за първи път от години и следва фантазиите си.

" По това време се усещах доста надалеч от мисълта да се върна в спорта ", сподели той на конференцията.

" Очевидно всички знаят, че съм на половина бразилец. Така че всеки знае, че тази алтернатива съществуваше, откогато се включих в Световната купа. Но когато взех решение да се откажа, не съм мислел, че някой ден ще се върна да се състезавам за Бразилия. Тогава не мислех, че ще се върна към спорта ", сподели още Бротен.

Следващото международно състезание по ски-алпийски дисциплини е в Заалбах-Хинтерглем идната година и Бротен сподели, че желае да допустимо най-бързо да влезе във форма.

" Да пускам с бразилско знаме на гърба си е нещо, с което съм доста горделив и припрян да се случи ", сподели той.
 Норвежецът Лукас Бротен завоюва гигантския слалом в Зьолден
Норвежецът Лукас Бротен завоюва гигантския слалом в Зьолден

Успехът е дебютен за него в Световната купа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР