Носителят на Големия кристален глобус за 2020 година Александър Аамод

...
Носителят на Големия кристален глобус за 2020 година Александър Аамод
Коментари Харесай

Аамод Килде триумфира в супергигантския слалом във Вал Гардена

Носителят на Големия бистър глобус за 2020 година Александър Аамод Килде (Норвегия) завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Вал Гардена. 29-годишният Килде направи мощно втурване и финишира за 1:25:91 минута. Така той записа трета победа за сезона, девета в кариерата си и пета в тази дисциплинираност.

11 месеца след скъсана кръстна връзка на дясното коляно, 29-годишният Килде удостовери, че се завръща във форма след двата му триумфа при започване на декември в Бийвър Крийк. На именитата писта "Саслонг ", една от обичаните му, норвежецът реализира нов триумф, откакто предходната година победи в втурване и супергигантски слалом тук.

Австриецът Матиас Майер, олимпийски първенец в тази дисциплинираност от Пьончан 2018, остана втори на 22 стотни от секундата. Световният първенец от Кортина Д'Ампецо 2021 Винсент Кирхмайер от Австрия приключи трети, на 27 стотни след спечелилия. Носителят на Големия бистър глобус за предишния сезон Алекси Пентюро (Франция), който не е експерт в скоростните дисциплини, не започва.

В генералното класиране за Световната купа води Марко Одермат с 453 точки, който през днешния ден остана 24-и, пред Матиас Майер с 390 и Килде с 329 точки. В подреждането за дребния бистър глобус в дисциплината след три старта водач е Матиас Майер с 210 точки, следван от Килде с 200 и Одермат със 187 точки.

В събота във Вал Гардена следва втурване за мъже, което Килде ще се опита да завоюва за трета поредна година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР