Носителят на четири златни олимпийски медала в атлетиката Мо Фара

...
Носителят на четири златни олимпийски медала в атлетиката Мо Фара
Коментари Харесай

Мо Фара ще защитава олимпийската си титла на 10 000 м в Токио

Носителят на четири златни олимпийски медала в атлетиката Мо Фара ще пази купата си на 10 000 метра в Токио следващата година. 36-годишният Фара се отхвърли от надпреварите на писта през 2017 година, с цел да се концентрира в маратона. Той има златни олимпийски медали на 5000 и 10 000 метра от Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016, само че в този момент е решил още веднъж да гони злато на писта.

“Следващата година ще се върна на пистата и ще тичам 10 000 метра. За благополучие не съм изгубил скоростта си и ще упражнявам крепко, с цел да видя какво мога да направя. Наистина съм развълнуван”, сподели Фара.

Фара, който има и шест международни трофеи на писта и досега не е бягал маратон на огромен конгрес, загатна по-рано през годината, че може да направи тази смяна. Той приключи осми на маратона на Чикаго през октомври, откакто през 2018 година завоюва на същото съревнование още в третото си присъединяване в маратона.

Британецът, който въпреки всичко би трябвало да си класира за Игрите в Токио, добави: “Беше вълнуващо да се състезавам в маратона през последните няколко години. Да печеля маратона на Чикаго беше прелестно и да завърша трети на маратона на Лондон беше добре.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР