Носителката на две награди Оскар Джоди Фостър даде интервю пред

...
Носителката на две награди Оскар Джоди Фостър даде интервю пред
Коментари Харесай

Джоди Фостър: Да си майка, значи да се страхуваш

Носителката на две награди " Оскар " Джоди Фостър даде изявление пред The Talks, отдадено най-много на технологиите. Ето какво сподели актрисата.


- Кое е нещото, което ви кара да вземате решения?
- Напоследък осъзнах по доста персонален метод, че страхът е в сърцевината на всеки избор, който вършим.
- Как по-точно?
- Всичко е обвързвано със страха - той е в есенцията на животинския тип, който представляваме. Отраснах единствено с майка ми, тя беше всичко за мен, най-важната връзка с човешко създание, което съм имала. И в този момент, когато имам две деца, виждам, че връзката ми с тях е основана върху страха - майчинския боязън да не им се случи нещо, инстикта да ги защитя от външния свят. Този боязън е закодиран в нашето ДНК.
- Какво научихте още от майчинството?
- Много научих от личния ми филм " Малкия човек Тейт ". Това е лента за това какво е да отглеждаш талант, някой, който ще бъде гласът на следващот потомство. Роден от твоята женска болежка, обособен от теб, резултат от тази болежка. Човек стартира да изпитва необикновен тип романтизъм към тази болежка на това да бъдеш родител. Впрочем връзката сред майка и наследник е доста друга от симбиозата, която има сред майка и щерка.
- Как открихте личната си еднаквост?
- Мисля, че живеем в епоха, в която всеки търси личната си еднаквост, с доста по-голяма паника, в сравнение с през миналите епохи. И мисля, че непрестанно вършим грешката да одобряваме някоя от нашите идентичности в по-голяма степен от останалите. Аз съм майка, само че аз съм и щерка, отраснала съм на половина във Франция, само че и на половина в Америка, притежател съм на две култури; обичам да карам ски, да виждам хокей, а това,че пребивавам в Лос Анджелис не значи, че не знам какво е да живееш с дребен град. Аз мисля, че човек би трябвало да е отворен към безкрайните благоприятни условия за разкриване на личната си еднаквост, в сравнение с да е моно фокусиран върху една. Такава беше фантазията на Кенеди, който беше визионер и бленуваше за свят, в който всички идентичности се смесват в едно.
- Мислите ли, че отрязъкът от историята, в който живеем, може да реализира това? Не вършат ли обществените мрежи нещо сходно?
- Живеем в доста забавни времена. Технологията в действителност ни помога извънредно доста да повишим равнището на личното си осъзнаване. В същото време подсъзнанието ни е изпълнено с неща, които непрестанно желаят да излязат на показ. Сблъсъкът сред схващане и подсъзнание сега е по-силен от всеки път. Facebook провокира революции в цели общества. Но технологията няма усеща, няма пристрастеност, няма мнение, тя просто отразява това, което й задаваме да направи. Не знам дали сме готови за това.
Всъщност най-ценните неща в живота ни нямат нищо общо с технологиите - най-малко при мен е това. Но няма по какъв начин да отречем приносът й: с помощта на нея човек, който живее в град с 25 души в Аляска би могъл да разбере за ЛГБТ придвижването - това не е малко. И го нямаше преди 10 години. Хората към този момент могат да надигнат глас в световен мащаб, нещо, което в историята на човечеството в никакъв случай не е било допустимо. Технологията може да донесе повече правдивост. Благодарение на нея нещата в живота се случват по-бързо, самият триумф идва по-бързо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР