Носителката на бронзов медал от Олимпийските игри в Токио Евелина

...
Носителката на бронзов медал от Олимпийските игри в Токио Евелина
Коментари Харесай

Евелина Николова: Целта ми е да спечеля квота за Олимпийските игри

Носителката на бронзов орден от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова сподели, че не е удовлетворена от резултатите, които е постигнала през 2023 година.

Николова остана на шесто място в класацията за " Борец на годината ", откакто приключи с бронз от европейското състезание в Загреб, само че на международното състезание в Белград не съумя да си обезпечи квота за Игрите в Париж следващата година.

" Не съм удовлетворена от представянето си през тази година. Допуснах неточности, които към този момент сме ги разкрили и работим над изчистването им, тъй че моята оценка сигурно не е добра за отминаващия сезон ", сподели тя.

" От идната година чакам да не позволявам грешките, които допусках в тази. Първата ми цел е да си печеля квота за Олимпийските игри в Париж, а втората - да взема златния орден. Това беше едиствената причина да продължа след Олимпийските игри в Токио ", добави 30-годишната състезателка.

Николова бе запитана и за увеличаващата се конкуренция в женската битка, както и до каква степен опитът ѝ на най-високо равнище оказва помощ за справяне в сериозни моменти.

" В доста случаи опитът оказва помощ, само че от време на време може да ти изиграе и неприятна смешка. Все отново има значение какъв брой умел е един състезател. В момента конкуренцията в международен мащаб е доста мощна. Във всяко последващо съревнование шампионката е друга. Никой не е запазен за орден. Надявам се и в България конкуренцията да се ускори още повече. Момичетата би трябвало да виждат повече нас, дамите в битката. Да видят, че в действителност ние сме напълно естествени девойки и дами. Борбата не е заплашителен спорт, а в противен случай - битката е хубав спорт и при дамите. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР