Носителката на 5 титли от Големия шлем Мария Шарапова отпадна

...
Носителката на 5 титли от Големия шлем Мария Шарапова отпадна
Коментари Харесай

Маша Шарапова отпадна рано в Доха

Носителката на 5 трофеи от Големия шлем Мария Шарапова отпадна на старта на шампионата в Доха, Катар, откакто отстъпи с 6:4, 4:6, 3:6 пред румънската квалификантка Моника Никулеску.

Рускинята, за която това бе първи мач след загубата в третия кръг на Откритото състезание на Австралия, стартира по-добре мача и направи пробив още в първия гейм. Никулеску бързо го върна, само че Шарапова отговори с контрапробив за 3:2. Рускинята взе и идващото подаване на съперничката си за 5:2, след което пропусна три сетбола в осмия гейм, с цел да разреши на Никулеску да понижи на геймовете на 3:5. Все отново при идващото си подаване Шарапова съумя да затвори първия сет с 6:4.

Във втория сет някогашната лидерка в международната класация поведе с 3:2 гейма с пробив, само че още в идващия гейм Никулеску съумя да го върне. Това сякаш прекатурна хода на срещата и румънката стартира да играе все по-стабилно, като направи и нов пробив за 6:4.

Решителният трети сет стартира с бърза замяна на пробиви за 1:1, като последваха няколко следващи гейма, в които тенисистките успяваха да вземат подаването си. Никулеску обаче нанесе решителния удар в осмия гейм, а в деветия завърши мача с четири поредни точки.

В идващия кръг Никулеску ще играе с победителката от мача сред Магдалена Рибарикова (Словакия) и Фатма Ал Набхани (Оман).

Място във втория кръг на шампионата откриха още рускините Анна Блинкова и Екатерина Макарова, румънката Михаела Бузарнеску, китайката Ин-Ин Дуан, американката Сиси Бейлис и словачката Доминика Цибулкова.

Наградният фонд на шампионата в Доха е 3 173 000 $. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР