Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс направи

...
Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс направи
Коментари Харесай

Година по-късно: Серина Уилямс с ударно завръщане на корта

Носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серина Уилямс направи победно завръщане на корта след съвсем едногодишно неявяване. 

40-годишната американка, която не бе играла формален мач от първия кръг на " Уимбълдън " предходната година, реализира победа на двойки на шампионата на трева в Ийстборн, написа Българска телеграфна агенция.

Уилямс и партньорката и Онс Жабер от Тунис се постановиха с 2:6, 6:3, 13-11 над чехкинята Мари Боузкова и испанката Сара Сорибес Тормо в мач от първия кръг.

Уилямс и Жабер, които за пръв път играят дружно, имаха проблеми в първия сет, в който изгубиха пет поредни гейма. 

Проблемите изглеждаше, че съпътстват американката и тунизийката и във втория сет, в който те на два пъти изоставаха с пробив, само че в последна сметка съумяха да го измъкнат след 6:3.

Това наложи изиграването на дълъг тайбрек до 10 точки. В него и двете двойки пропуснаха мачболи - Боузкова и Сорибес Тормо един при 11-10, а Уилямс и Жабер два - при 9-8 и 10-9, само че в последна сметка при третата си опция съумяха да завоюват срещата.

Във втория кръг звездният дует ще се изправи против японката Шуко Аояма и тайванката Хао-Чин Чан, които завоюваха поотделно шампионата през 2020 и 2019 година надлежно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР