Нощта във Варна ще бъде млада с виртуозните саксофонисти от

...
Нощта във Варна ще бъде млада с виртуозните саксофонисти от
Коментари Харесай

Харизматичните виртуози от саксофонен квартет Signum откриват Европейски музикален фестивал Варна

 Нощта във Варна ще бъде млада с виртуозните саксофонисти от квартет " Сигнум " и пиaниста Кай Шумахер на 22 септември /сряда/ в зала 1 на ФКЦ. 

" Сигнум " - саксофонният квартет, в който варненската аудитория се влюби от пръв взор през 2018 година в бароковия модул на Международния музикален фестивал " Варненско лято “, в този момент ще провокира феновете на класиката със своята интерпретация на  " Голдберг вариации " на Йохан Себастиян Бах. Поканата този път е от Европейския музикален фестивал Варна, и ще ни срещне с провокативната страна на харизматичните музиканти, които интерпретират типичен създатели в обичания на младата европейска аудитория актуален въздействащ прочит.

За пръв път в България ще имаме удоволствието да чуем най-новия концертен план на " Сигнум " - “Goldberg nights ", въодушевен от фамозните вариации на Бах, само че включващ още и аранжирани произведения на Шуберт, Шопен, Гершуин, Райх и на едно ново за нашата аудитория име - Кай Шумахер. Шумахер е екстраординерен пианист и приет композитор експериментатор, който се включва в плана на саксофонистите със своя творба и с персоналното си театрално присъединяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР