Нощта отново се е проточила по-дълга от първоначалното ви намерение:

...
Нощта отново се е проточила по-дълга от първоначалното ви намерение:
Коментари Харесай

Пет храни срещу махмурлук

Нощта още веднъж се е проточила по-дълга от първичното ви желание: в дискотеката сте танцували, пели, флиртували и обърнали някоя и друга чашка допълнително. На сутринта сте се събудили с главоболие, гадене и неясно възприятие за позор: можеше да я карам по-кротко снощи… Обикновено всеки прекарва друго деня след препиването. Някои съумяват да се съвземат и да изкарат отгоре-отгоре до вечерта, други просто се завиват през глава и въобще не си вършат труда да станат от леглото. Често е най-правилно да позволим на тялото си тази отмора, с цел да стартираме още веднъж да действаме обикновено. Има обаче метод да смекчите следствията от бурната нощ. Подбрали сме 5 храни, които оказват помощ против неприятния махмурлук.

1. Плодове и зеленчуци

Алкохолът лишава от организма значими хранителни субстанции и течности. На идващия ден се постанова още веднъж да попълните запасите, по тази причина, в случай че нямате никакъв вкус, един банан с кисело мляко ще свърши чудесна работа. Тялото би трябвало да си почине и пресните плодове или зеленчуци са изключително подобаващи за задачата.

2. Яйца

Голяма порция бъркани яйца постоянно оказва помощ за презареждане на изтощените акумулатори. Яйцата съдържат скъпи аминокиселини, които подкрепят функционалността на черния дроб. Освен това разграждат тези субстанции, които предизвикват досадното главоболие. Ако хапнете в допълнение и зеленчуци, ще си набавите нужното количество есенциални нутриенти.

  3. Пилешка чорба

Пилешката чорба се счита за повсеместен домакински лек. Тя оказва помощ и за възобновяване на водния баланс. Препоръчва се при разнообразни болести, тъй като тонизира организма. Освен това топлата чорба е еликсир за стомаха след дългата гуляйджийска нощ. Особено вкусна е в комбиниране с някакъв зарзават или допълнение във тип на салам или тестено произведение.

4. Овесени ядки

Напоследък закуската с овесени ядки доби огромна известност. Топлата каша с малко мед, плодове и канела ни доставя от сутринта с значими хранителни субстанции и ни зарежда с сила за идния ден. С купичка каша бързо се възвръща загубата на нутриенти, породена от алкохола. Витамините и минералите ни вдъхват мощ, с цел да стартираме бодри новия ден.

5. Пълнозърнести артикули и мед

Пълнозърнестите артикули намаляват кръвната захар напълно постепенно, заради което са доста по-щадящи за стомаха. Ето за какво пълнозърнестият самун или тост е чудесна опция на елементарната пшеница. Допълнен с малко естествен мед, той е оптималната закуска против махмурлук. Освен това оказва помощ на организма да разгради допустимо най-бързо остатъците от алкохола!

Адаптация: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР