Нощният градски транспорт ще тръгне от Великден - 7 април,

...
Нощният градски транспорт ще тръгне от Великден - 7 април,
Коментари Харесай

Монтирани са всички спирки за нощния градски транспорт


Нощният градски превоз ще тръгне от Великден - 7 април, а към този момент могат да се видят и спирките, където пасажерите ще се качват и слизат „ по дребните часове ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нощният превоз е нова услуга в София. Линиите са 4, цената на картата ще е 2 лева, във всеки рейс ще има инспектор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пасажери. Тя важи за четирите линии и с една карта човек може да се прикачва на друга линия през цялата нощ. Редовните карти за градската мрежа не могат да се употребяват за нощен превоз. На картата за нощен превоз ще бъде изписвана и датата.

Четири автобусни линии, с пресечна точка в центъра на София - на площад „ Княз Александър I “, ще прекосяват по диагонали столицата, с цел да доближат до огромните крайни квартали. На площада, където се пресичат четирите линии, всеки дошъл рейс ще изчаква 5 минути, с цел да може пасажерите да извършат трансфер. Нощните рейсове обезпечават транспорт на пасажерите от 00.00 часа през нощта до 04.00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4. Автобусите ще се движат през период от 40 минути и ще стопират на обозначените спирки, когато има чакащи пасажери, или искащи за слизане.

Вече може да се види да вземем за пример двупосочната спирка за изчакване и прехвърляне на пасажерите сред 4-те линии на пл. „ Княз Александър I". На табелката й има надпис: Нощен превоз на български и на британски. До нея има и написания, и скица на придвижване на четирите линии.
 Линиите са 4, цената на картата ще е 2 лева, във всеки рейс ще има инспектор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пътни Линиите са 4, цената на картата ще е 2 лева, във всеки рейс ще има инспектор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пътни / БГНЕС
Иначе софиянци утвърждават концепцията и през нощта да има градски превоз. Димитрина призна, че от дълго време е чакала това нещо. Според дамата е добре да бъде пуснато за непрекъснато. „ Идеално е, нека да продължи ”, безапелационна е Димитрина.

Павлина също утвърждава тази концепция. Тя нормално употребява автомобил, употребява и таксита, в случай че има нощен превоз може би употребила и него. 5-годишният Гого към този момент се е качвал на градски превоз. Малкият мъж напълно решително ни изясни, че в случай че някои хора нямат кола се качват на градския превоз. Баща му Емил счита, че нощният превоз, който потегля от 7 април, е нещо доста потребно. „ Надявам се най-много младежите и освен, ще имат опция да се възползват от него, против една допустима цена, която ще разреши освен комфорт, само че и уповавам се бързо предвижване, заради дребния брой спирки и неналичието на трафик през нощта ”, счита бащата на Гого.

Нощните линии ще се обслужват от 14 климатизирани рейса. От съображения за сигурност лидерът ще бъде обособен от салона за пасажери, ще има и паник-бутон за връзка с полицията, при положение на нужда. За сигурност на пасажерите и екипажа, колите са снабдени с видео-наблюдение.

Засега Столична община възнамерява нощните рейсове да се движат до края на годината. През това време дава обещание да се води прецизно наблюдаване и ще се вършат разбори за потреблението им. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР