Носенето на маски в Сърбия вече е задължително навсякъде извън

...
Носенето на маски в Сърбия вече е задължително навсякъде извън
Коментари Харесай

Сърбия затегна мерките, иска маски навсякъде

Носенето на маски в Сърбия към този момент е наложително на всички места отвън дома - и на закрито, и навън. Въведени са и други, съобщи Reuters.

Събирането на повече от 30 души е строго неразрешено. От през днешния ден маски ще носят всички, непрекъснато, и на закрито, и навън, заяви доктор Дария Кисич Тепавчевич, която е измежду водещите фигури в битката с Covid-19 в Сърбия.

Контролът на спазването на всички досегашни ограничения ще бъде засилен. От понеделник най-голямата зала в страната " Белград Арена " още веднъж става краткотрайна Коронавирус болница.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сръбските управляващи взеха решение да върнат маските на закрито в регион...

Работното време на заведенията остава до 23:00 часа и там са в действие досегашните ограничения - носене на маски във всички обстановки с изключение на когато седите на масата. Във всички заведения би трябвало да има чиновници, които да следят за прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Сърбия има 35 454 инфектирани и 770 умряли. В четвъртък са регистрирани 203 нови случая. Според управляващите случаите се усилват поради по-хладното време, което принуждава хората да стоят повече време на закрито.

Броят на заболелите в Сърбия последователно се усилва и въпреки обстановката да е по-благоприятна, в сравнение с в други европейски страни, това не трябва да ни успокоява, тъй като вирусът има огромен капацитет за бързо разпространяване и всички би трябвало да се постараем да спрем това, добави доктор Кисич Тепавчевич.

Искаме да действаме превантивно, да не реагираме чак когато имаме запълнени потенциали, преуморени хора, преживяхме това и няма аргументи да не се учим от личните си и от непознатите неточности. Когато сме се държали отговорно, сме имали резултати, прибавя министърът на опазването на здравето Златибор Лончар.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР