Носенето на маски отново ще бъде задължително в испанските болници

...
Носенето на маски отново ще бъде задължително в испанските болници
Коментари Харесай

Испания връща носенето на маски в болниците

Носенето на маски още веднъж ще бъде наложително в испанските лечебни заведения и други здравни заведения от сряда, заяви здравното министерство. Мярката се постанова тъй като страната е изправена пред грипна зараза.

Указът бе разгласен след среща сред здравното министерство и представители на районите в страната, които управляват здравните си системи.

Испания, която беше мощно наранена от първата вълна на Ковид-19 през 2020 година обмисля този ход от няколко дни, само че окончателното решение беше арестувано поради различия сред районите.

" След пандемията се научихме ", съобщи испанският министър на опазването на здравето Моника Гарсия след извършената среща. " Обмислихме интензивно въпроса за въвеждането на маски, тъй като би трябвало да защитим на първо място здравните центрове, лечебните заведения, пациентите и здравните експерти ", добави още Гарсия.

Носенето на маски е " мярка, която е ефикасна, подкрепена от здравия разсъдък и научни доказателства и която се приветства от болшинството от популацията ", безапелационна е министърът на опазването на здравето.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР