Носенето на маска в условията на извънредното положение е важна

...
Носенето на маска в условията на извънредното положение е важна
Коментари Харесай

Скандално ВИДЕО показва как се произвеждат защитни маски - с голи ръце и захвърляни на земята

Носенето на маска в изискванията на изключителното състояние е значима част от методите, по които да се защитим от епидемията. Замисляли ли сте се обаче по какъв начин се създават въпросните защитни средства, които допреди няколко седмици се продаваха свободно в аптеките в кутия от по 50 или 100 бройки?

В интернет се завъртя клип, който показва изискванията, в които индийски служащи създават маските. А те са меко казано несъвместими с условията за яловост и непорочност на изделието.

На фрагментите се вижда по какъв начин двама служащи шият неуморно, до момента в който останалите трима или четирима в цеха сортират готовия артикул... на земята, с голи ръце и подритват част от медицинските потребности, написа "Флагман ".

Всъщност този артикул е същият, който се продаваше в аптечната мрежа по света до началото на 2020 година и същият, който все още е липсващ на пазара. В същото време мнозина българи избраха сами да си изработят маски или най-малко да закупят такива за многократна приложимост, създадени локално.

Истината е, че няма по какъв начин да се разбере дали фрагментите от въпросното видео показват действителността в производството на маски и дали крайният артикул фактически идва при потребителите без да е стерилизиран по някакъв метод след до момента му с индийския под.

Видеото обаче е задоволително красноречиво и е показателно за това, че съвсем всички сходни произведения, пуснати в всеобща продажба, се създават при сходни условия и това слага под въпрос изгодите от използването им.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР