Норвежкият производител на алуминий и доставчик на възобновяема енергия "Норск

...
Норвежкият производител на алуминий и доставчик на възобновяема енергия "Норск
Коментари Харесай

Кибератака ограничи работата на голяма норвежка компания

Норвежкият производител на алуминий и снабдител на възобновима сила "Норск Хидро " е обиден от сериозна хакерска атака, която отчасти стопира активността на компанията.

Компанията, която е един от най-големите производители на алуминий в света, съобщи, че не знае цялостната степен на провалянето, само че работи по неутрализирането на офанзивата.

"Информационните системи в множеството бизнес сфери са наранени и норвежката "Норск Хидро " минава към ръчни интервенции доколкото е допустимо това. Ние работим за ограничение на обстановката и понижаване на въздействието, като се стремим да обновим естествената работа ", се споделя в изказване изпратено по имейл до ''Business Insider ".

Акциите на компанията се намалиха с 2.1% към 8.50 a.m в Лондон (4.50 a.m ET), до момента в който цените на алуминия се покачиха с 1.5%, отбелязва изданието. Кибератаките са все по-проблематична област за бизнеса като предизвикват огромни инфраструктурни проблеми и големи загуби на данни.

Атаката идва, до момента в който "Норск Хидро " се пробва да рестартира своя цех "Alunorte " в Бразилия на фона на изказвания за екологични вреди след наводнения. Цената на акциите на компанията се е намалила с съвсем 40% през последните 13 месеца след заповедта за прекъсване, постановена от съда, след разсипване в един от заводите, оповестява "Ройтерс ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР