Норвежкият политолог Глен Дисен нарече исторически ревизионизъм“ изявлението на ръководителя

...
Норвежкият политолог Глен Дисен нарече исторически ревизионизъм“ изявлението на ръководителя
Коментари Харесай

Норвежки политолог напомни на Фон дер Лайен, че Червената армия е освободила Аушвиц

Норвежкият политолог Глен Дисен назова „ исторически ревизионизъм “ изказването на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за Холокоста, в което тя означи, че концентрационният лагер Аушвиц-Биркенау (Освиенцим) е бил освободен от съюзническите сили.

По-рано беше оповестено изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен,  посветено на годишнината от освобождението на Аушвиц. Към него са приложени информация за Деня на възпоменание на Холокоста и историческа информация. В нея има следното изречение: „ На 27 януари 1945 година съюзническите сили освободиха лагера на гибелта Аушвиц-Биркенау (Освиенцим).

" Ето образец за очевиден исторически ревизионизъм от страна на Европейски Съюз. Съюз на съветските социалистически републики беше съдружник, само че Червената войска беше тази, която освободи Аушвиц ", написа той в обществената мрежа X (бивша Туитър).

По-рано съветското посланичество в Европейския съюз уточни неточност в изказването на Европейска комисия. " Четейки изказването на Европейската комисия по случай Международния ден в памет на Холокоста, открихме неточност. Би било отлично, в случай че Европейската комисия я поправи. Червената войска освободи концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, а не съюзническите сили “, означават от ведомството, означиха от задачата.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР