Норвежките ски-бегачи отпразнуваха тройна победа на свой терен, завършвайки на

...
Норвежките ски-бегачи отпразнуваха тройна победа на свой терен, завършвайки на
Коментари Харесай

Тройна норвежка победа на 50 км ски-бягане в класическия стил

Норвежките ски-бегачи отпразнуваха тройна победа на собствен терен, завършвайки на подиума в дисциплината 50 км типичен жанр. Изненадващо успеха стана владеене на новобранеца Мартин Льовстрьом Нюенгет, който приключи първи с време 2:03.27,3 часа. Това е първа победа в Световната купа за Нюенгет. Той изпревари с заключителен спринт Шур Рьоте, който остана на 0.6 секунди. Трети е Дидрик Тьонсет на 3.5 секунди.

Соченият за любимец при неналичието на много значими фигури Иво Нисканен  трябваше да се задоволи с четвъртото място. Класическото съревнование в Осло мина без изключените руснаци, включително и миналогодишният притежател на Световната купа Александър Болшунов. Голямата звезда та норвежкия тим Йоханес Клаебо също не взе участие, защото е болен от ковид. Но той към този момент е сигурен притежател на Световната купа, защото сезонът в ски-бягането беше скъсен. Последните стартове трябваше да се проведат в Тюмен, само че няма да се състоят поради военната инвазия на съветската войска в Украйна.

Иво Нисканен търсеше първата победа за Финландия на пет благи в Холменколен от 2000-ата година насам, когато първи стана Хари Кирвесниеми. Но Нисканен стартира да демонстрира признаци на уязвимост след 37 километра. Той като че ли се мъчеше малко със ските и лежеше дълго в задната част на тясната група от осем индивида, които бяха в челото.

Но Нисканен реши да нападна, когато петима потеглиха на последните четири километра. В последна сметка обаче трябваше да се задоволи с 4-ото място, изоставайки на 11.1 секунди от спечелилия.

Швейцарецът Дарио Колоня, носителят на Световната купа за 2018-а година, взе участие в последното си интернационално съревнование и в последна сметка той остана малко повече от час и 15 минути след норвежкия победител. Той даже се изненана, когато Симен Хегстад ​​Крюгер мина тъкмо пред него.

Световната купа по ски тичане приключва със съревнование във Фалун, Швеция идващия уикенд.

Начело в генералното класиране е Йоханес Клаебо с 1375 точки, пред Болшунов с 878. Трети е Иво Нисканен със 718.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР