Норвежките компании вече ще могат директно да продават оръжия и

...
Норвежките компании вече ще могат директно да продават оръжия и
Коментари Харесай

Норвежките компании вече могат да продават директно оръжия на Украйна

Норвежките компании към този момент ще могат непосредствено да продават оръжия и отбранително съоръжение на украинските управляващи - въз основа на взето от държавното управление решение, заяви Министерството на защитата на Норвегия.

Преди това норвежкото държавно управление оказваше фискална и военна поддръжка на Украйна, само че кабинетът отбелязва, че даренията " към този момент не са задоволителни ", защото войната на Русия против Украйна продължава с цялостна мощ и в самото начало на 2024 година

По този метод норвежките отбранителни компании към този момент могат да аплайват за експортен лиценз от Министерството на външните работи на Норвегия, с цел да продават непосредствено отбранителни артикули на Украйна.

" Правителството е загрижено, че Норвегия би трябвало да обезпечи дълготрайна и ефикасна оръжейна поддръжка за отбранителната битка на Украйна, учредена на украинските потребности ", обявиха от Министерството на защитата.

За продажбите ще бъдат наложени строги условия в сходство с норвежката политика за експорт на оръжие. Това значи, че директни продажби могат да се правят единствено на украинските управляващи и че има " документи и публични уверения за крайната приложимост и крайния консуматор, както и уговорка за реекспорт ".

Скандинавската страна ще продължи да оказва военна поддръжка на Украйна и през тази година. Общо за 2023 година страната е предоставила военна помощ за Киев в размер на над 1 милиарда $.

През предишния месец Норвегия показа нова помощ за Украйна като част от авансово оповестения дълголетен проект за поддръжка на стойност 6,8 милиарда $, включващ съоръжение за противовъздушна защита, филантропична помощ и увеличение на производството на муниции.

На 11 декември Осло и Лондон стартираха и Коалиция за морски качества в поддръжка на украинските военноморски сили. Целта на обединението е да достави " кораби и транспортни средства за подсилване на способността на Украйна да работи по море " и да обезпечи " образование, съоръжение и инфраструктура за подсилване на сигурността в Черно море ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР