Норвежки съд осъди днес 34-годишен руснак на 90 дни затвор

...
Норвежки съд осъди днес 34-годишен руснак на 90 дни затвор
Коментари Харесай

Норвегия осъди руснак на 90 дни затвор, нарушил забраната за дронове

Норвежки съд осъди през днешния ден 34-годишен руснак на 90 дни затвор за това, че е управлявал дрон в нарушаване на възбрана, обвързвана с войната в Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локални медии.
Още по темата
Мъжът, чието име не беше оповестено, не е обвинен в шпионаж, отбелязва в. " Бергенс тиденде ". Той споделил, че работи в туристическа организация, и признал, че е управлявал дрон в Южна Норвегия, с цел да снима естествени пейзажи.

През последните седмици имаше доста известия за дронове, видяни наоколо до норвежки крайбрежни петролни и газови платформи. Няколко съветски жители бяха арестувани за ръководство на дронове или за правене на снимки на основни обекти в Норвегия, отбелязва АП.

Законите в страната не разрешават " приземяването, излитането или прелитането над норвежка територия " на летателни апарати, ръководени от съветски компании. Норвегия не е член на Европейски Съюз, само че съгласува дейностите си с Брюксел и по-рано тази година реши да наложи въпросната възбрана.

Миналия месец дрон, ръководен от наказания през днешния ден мъж, е прелетял над 16 разнообразни места в Норвегия, заяви телевизия НРК. Негови другари, които живеят в Русия, му изпращали публикации за руснаци, задържани в Норвегия поради сходни дейности.

" Въпреки това той траял да ръководи дрона си без да изследва в допълнение въпроса дали има някакви специфични разпоредби ", съобщи окръжният съд в Хордаланд при произнасянето на присъдата.

Прокуратурата бе поискала 120 дни затвор.

Прокурорът по делото въпреки всичко сподели, че е " доста задоволен " от присъдата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР